Werkruimte huren in de Honigfabriek

Wat leuk dat je interesse hebt in de Honigfabriek, de creatieve broedplaats aan de Zaan. We hebben circa 70 ruimtes waarvan er op dit moment nog beperkt een aantal vrij zijn, zowel kleine ruimten van ca 30 meter als grote ruimten tot 200 m2. Ook hebben we een zaal van 360 m2 die we expliciet benoemd hebben als expositieruimte en voor evenementen en exposities dus tijdelijk verhuurd kan worden.

In principe verhuren wij uitsluitend ruimtes aan kunstenaars die een positieve toets hebben van de CAWA, of aan degenen die daaraan voldoen en zich willen aanmelden bij de CAWA. Dat is een stap verder dan alleen een registratie. Een positieve CAWA-toets volgt als er o.a. een afgeronde opleiding in de kunsten is of minimaal 3 jaar aantoonbaar werkzaam zijn in de creatieve sector en bovendien onder een maximum inkomen zitten. Zie deze link: https://www.amsterdam.nl/gemeente/organisatie/overige/cawa/

Laat je hierdoor echter niet afschrikken, we vinden wel een oplossing indien het niet lukt deze CAWA registratie voor elkaar te krijgen.

 “Het is belangrijk om te bedenken dat de Honigfabriek
een echte broedplaats is. “

De fabriek heeft bouwkundige beperkingen maar zeker ook voordelen waardoor verhuur altijd maatwerk is. De huurprijs van de ruimtes liggen tussen de € 59 (met CAWA-toets) en € 75 per m2 per jaar exclusief BTW en exclusief servicekosten. De servicekosten bestaan uit elektra, water, onderhoud en beheer en bedragen €1,05 per m2 per maand. In de ruimtes is geen water toevoer en afvoer aanwezig is, op bijna elke verdieping is nabij het trappenhuis een toiletruimte met keukenblok gerealiseerd. Het is belangrijk om te bedenken dat de Honigfabriek een echte broedplaats is. Zo is er in het pand geen centrale verwarming, de huurders lossen dit onder andere op met pelletkachels, Qlima kachels en Infrarood panelen (Max. 750 Watt per unit) die wij tegen een gereduceerd tarief kunnen aanbieden indien gewenst. Ook is in alle ruimtes nog wel wat schilderwerk en dergelijke te doen. Dat is ook de reden dat we de ruimtes voor een relatief laag huurbedrag kunnen verhuren aan getoetste CAWA-huurders.

Voorts is het belangrijk aan te geven dat alle huurovereenkomsten tot uiterlijk 31 december 2019 lopen, op deze datum zullen alle huurders het complex verlaten moeten hebben omdat het pand dan een andere bestemming krijgt. Natuurlijk maken wij graag een afspraak voor een rondleiding door het complex zodat je kunt komen kijken of er een ruimte is die bij je zou passen. Er zijn ook tekeningen van het complex beschikbaar na afloop van een bezoek aan het complex. Laat ons via e-mail weten dat je interesse hebt dan maken we een afspraak om je de het complex en de mogelijkheden te laten zien. Laat ons in dit bericht ook weten hoe groot de ruimte die je zoekt moet zijn, en of er voorkeuren tav bijv de verdiepingshoogte, bezonning, etc zijn. Via de onderstaande knop kun je foto’s en informatie vinden over beschikbare units.

divider

Inschrijfformulier

divider

Download het inschrijfformulier en mail deze naar info@honigfabriek.nl:

divider

Honigfabriek plattegronden

divider

Verdieping 0

Download de plattegrond van de begane grond:

Verdieping 1

Download de plattegrond van de eerste verdieping:

Verdieping 2

Download de plattegrond van de tweede verdieping:

Verdieping 3

Download de plattegrond van de derde verdieping:

Verdieping 4

Download de plattegrond van de vierde verdieping:

Verdieping 5

Download de plattegrond van de vijfde verdieping:

divider

STUUR EEN MAILTJE VOOR DE SLEUTEL

HONIGFABRIEK

Zuideinde 74 – 100
1541CE Koog aan de Zaan

info@honigfabriek.nl