CAWA VOORDEEL

Broedplaats de Honigfabriek wordt geëxploiteerd door Stichting Broedplaats aan de Zaan voor een periode van vijf jaar met ingang van januari 2015 en eindigend in december 2019. Stichting Broedplaats aan de Zaan heeft geen winstoogmerk, maar wil betaalbare werkplekken bieden aan kunstenaars en ondernemers in de creatieve sector en de totstandkoming van een ‘Hotspot’ voor creativiteit en innovatie faciliteren. Dat gebeurt door de huurders te ondersteunen bij het transformeren van het gebouw tot een dynamische plek voor ambachtelijke, creatieve en innovatieve bedrijvigheid.

In principe verhuren wij om die reden uitsluitend ruimtes aan kunstenaars die een positieve toets hebben van de CAWA, of aan degenen die daaraan voldoen en zich willen aanmelden bij de CAWA. Dat is een stap verder dan alleen een registratie. Bij een positieve CAWA toets krijgt de huurder een korting op de commerciële huurprijs waardoor de huurprijs €59 per m2 per jaar bedraagt, exclusief btw en exclusief servicekosten. Een positieve CAWA-toets volgt als er o.a. een afgeronde opleiding in de kunsten is of minimaal 3 jaar aantoonbaar werkzaam zijn in de creatieve sector en bovendien onder een maximum inkomen zitten.

CAWA staat voor Commissie voor Ateliers en (Woon)Werkpanden Amsterdam (CAWA) is ingesteld door B&W van Amsterdam. De CAWA verzorgt de toewijzing van een groot aantal ateliers en atelierwoningen in de regio Amsterdam aan geregistreerde kunstenaars en de toewijzing van (woon)werkpanden en broedplaatsruimtes aan groepen. In de Honigfabriek wordt de toewijzing niet door CAWA verzorgd, echter de huurder dient voor een aangepaste huurprijs wel een positieve CAWA registratie te kunnen overleggen. Zonder CAWA betaald de huurder de commerciële huurprijs (vanaf €75 per m2 per jaar, exclusief btw en servicekosten)

Zie ook Website Cawa Amsterdam